diumenge, 22 de maig del 2011

ENS VISITA LA JOSEFINA LLAURADÓ, AUTORA DEL LLIBRE "UN PINYOL FARCIT DE FADA"

De Películas
El divendres 20 de maig vam tenir la sort que ens va visitar l'autora del llibre que hem llegit a 3r : "Un pinyol farcit de fada". Ens va explicar moltes coses sobre el llibre. La primera, ja sabem per què la fada es diu Belluguets. Li va posar així per una planta prima i bellugadissa (que ens la va ensenyar en foto i que podeu veure a www.floracatalana.net) que ella veia quan anava de petita al bosc i que li agradava molt.
També ens va explicar que el nom del gat, "Tirant",  li va posar per un cavaller literari que es deia "Tirant lo Blanc". Ens va explicar que la tieta Mercè, un altre dels persontages principals del llibre, que és molt divertida i presumida, té una bola de vidre i és una mica bruixa, va vestida amb una faldilla de godets. Nosaltres vam buscar la paraula godets a tots els diccionaris i no la vam trobar. La Josefina ho va endevinar i ens va portar una faldilla de godets que li havia cosit una amiga seva perquè ho veiessim. Ara ja ho sabem. Els personatges del llibre viuen en una casa anglesa. Ens va dir que la seva tieta en tenia una i amb el seu cosí s'ho passaven molt bé quan eren petits corrents per allà. El dolent es diu "Perot del cullerot". Diu que li va posar així per una cançó d'en Xesco Boix que es diu "Pere de la Cullera" i li va transformar en augmentatiu per fer-lo més malvat.
La Josefina li agradava inventar-se històries ja des de ben petiteta. El primer que va tenir la sort d'escoltar-les va ser el seu gos. Ella creu en la màgia, creu que existeix el món de les fades, el que ens passa és que no podem veure'l. Ha escrit molts contes de follets i fades però aquest és l'únic que està en format llibre.
Una altra sorpresa! La mateixa amiga que li va fer la faldilla, també li va fer la Belluguets en forma de nina i ens la va ensenyar. Era maquíssima!
Ah! Sabeu perquè les dones del llibre tenen el dit llarg com una vareta màgica? Doncs nosaltres sí, perquè ens va explicar la Josefina que això dels dits és un tema recorrent que té a veure amb la literatura anglosaxona i simbolitza la part d'un mateix que perd un heroi quan s'enfronta a l'adversari i el venç. Com que  a ella no li agradava que es quedessin sense dits, però sí que fossin vencedores, va decidir fer-los-hi més llargs per tal que els tinguessin diferents. Quina bona idea!
Nosaltres també li havíem preparat uns regals perquè ens feia molta alegria que vingués a explicar-nos coses. Li vam regalar un punt de llibre gegant dissenyat per una alumna i signat per tots i un llibre amb il·lustracions de fragments de la seva història. Creiem que tot li va agradar molt i se'n va anar molt contenta després de firmar-nos els llibre i de fer-nos una dedicatòria en el nostre "Llibre d'autors".
I per si tot això fos poc, ens va fer una aigua programada amb aquest desig:
"Que aquests nens sàpiguen llegir amb facilitat
i que cada vegada els agradi més i més
i que es puguin cumplir tots els seus desitjos."
Si portem un got i bebem d'aquesta aigua......

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada