dissabte, 24 de maig de 2014

ENS VISITA EL DAVID NEL·LO

El dia 22 de maig vam tenir el gust de rebre a la nostra escola el David Nel·lo, autor del llibre "Quadern d'agost" que hem llegit els alumnes de 6è.
Ha estat una xerrada molt interessant i amena. Ens ho hem passat molt bé i ha estat molt divertit escoltar-lo. Ens ha llegit el primer capítol del llibre "La porta prohibida", que també l'ha escrit ell i que és literatura fantàstica. Ens ha fet preguntes sobre qui explica les històries i ens ha parlat de la importància de l'entonació a l'hora de llegir en veu alta. S'ha de llegir com si fossim actors, ens ha dit. I ell així ho feia.
Ens ha explicat que va començar a escriure llibres fa vint anys. Però que de petit, li va costat aprendre a llegir encara que després sí li va agradar. El va ajudar el fet que a casa seva no tenien televisió i tampoc ordinador (perquè llavors no n'hi havia) i llavors les seves activitats en el seu temps lliure eren jugar amb el seu germà, llegir i dibuixar.
Del llibre que hem llegit tots, "Quadern d'Agost", ens ha explicat que s'identifica amb la part del viatge a Paris, perquè ell hi va viure tres anys allà i amb el fet que els pares del protagonista siguin músics com ell (toca la flauta travessera).
La llavor d'un llibre, ens va dir, és el moment en que se t'acut la idea i en el cas del nostre llibre, la idea parteix del moment que l'Edu (el protagonista) acaba 6è i pensa com seria l'institut. S'ho passa molt bé escrivint llibres i ara bàsicament es dedica a l'escriptura. També tradueix llibres de l'italià i de l'anglès al català. Ha traduit els llibres de Gerónimo Stilton i el "Diari de Greg". Té més de 30 llibres escrits i el proper es dirà "El nen que no volia ser res".
El David ens ha felicitat pel nostre interès i atenció i nosaltres li agraïm molt que ens hagi dedicat una mica del seu temps. Ens fa il·lusió conèixer gent que ens fa passar bones estones amb la lectura!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada