diumenge, 23 de març de 2014

ENS VISITA L'ENRIC LARREULA

El passat dijous, 20 de març, va venir a la nostra escola per segona vegada, l'autor Enric Larreula de la mà de l'editorial Cruïlla. Va estar amb els alumnes de 3r que han llegit "Animalari", un llibre seu de poemes.
Els nens i nenes de 3r li van fer moltes preguntes i ell va explicar moltes coses interessants: va explicar que un dels poemes del llibre que més li agradava era el de la puça perquè és divertit.També ens va comentar que la inspiració són les idees que un té i que surten de dins. Ell escriu des que tenia 22 anys El primer llibre que va escriure es titula "Tigre" i, ara, després de 50 anys, li han reeditat. Al principi escrivia a mà i algú li passava a màquina però després, amb l'arribada dels ordinadors, escriu directament a l'ordinador.
El seu conte preferit és "Ala de Corb"perquè porta 25 anys fent-lo. Ha escrit 12 volums de les seves aventures.
El primer llibre que li van editar va ser a l'editorial Teide (una col·lecció de 15 llibres). Va començar a escriure a partir de les ganes d'explicar aventures i escriure històries per nens. En porta fets més de 100.
Va nèixer a un carrer estret del barri antic, a prop de Santa Maria del Mar, a Barcelona. A la seva infància s'ho va passar molt malament i, per això, va començar a dibuixar.

L'Animalari, que hem llegit, és l'únic llibre que ha publicat de poemes. N'ha escrit més però no els ha publicat.

I com que els alumnes de 3r han estat tan immersos en la poesia, van regalar a l'Enric Larreula dos poemes que ells mateixos s'han inventat i que li van recitar en directe: La classe Terceuró va recitar "El tigre blanc" i la classe dels Coliters van recitar "Colipoema".


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada