dijous, 30 de març del 2017

EL SOLDADET DE PLOM

Avui hem explicat el conte clàssic de Hans Christian Andersen 
"El soldadet de plom" a les classes de 2n.

Aquí us deixem una versió en video, per si el voleu recordar.

divendres, 24 de març del 2017

EL MEU PARE

El conte d'aquesta setmana pels alumnes de 1r es titula "El meu pare" d'Anthony Browne i de l'editorial Fondo de Cultura Económica. Aprofitant que fa poc vam celebrar el dia del pare, hem explicat com la imaginació d'un nen pot definir el seu pare i les coses que li agraden d'ell. Alguns dels nostres alumnes també creuen que el seu pare és "increïble" (com diuen ells).

dimarts, 21 de març del 2017

PADRINS LECTORS DE 6A ACOMPANYEN ALS SEUS FILLOLS A LA BIBLIOTECA XAVIER SOTO

El dimarts 21 de març els padrins lectors de 6A han acompanyat als seus fillols de 1A a la biblioteca Xavier Soto. Allà, la Mercè, ens ha explicat  com funciona una biblioteca i hem fet una passejada per la nostra. És molt gran i hi viu un gegant, que també té el seu carnet lector, es veu que també li agrada molt llegir. També hem vist capgrossos. Després, els fillols han triat un llibre perquè els hi llegís el seu padrí. Ho hem passat molt bé junts!

divendres, 10 de març del 2017

EL MEU GRAN ARBRE

Aquest és el títol del conte d'aquesta setmana a 2n . És de Jacques Goldstyn i de l'editorial Tramuntana. La història la explica en primera persona un nen solitari, que li agrada fer coses tot sol i la cosa que més li agrada és anar a visitar al seu amic arbre, de nom Tità (com un gegant de la mitologia). És un arbre d'uns 500 anys, molt alt i quan s'hi enfila pot veure moltes coses i a molta gent. Dalt de l'arbre ha trobat un munt d'amics diferents i allà entre les branques de l'arbre mai se sent sol. Ell explica aquestes vivències de forma molt bonica (això es diu llenguatge poètic) i les il·lustracions també parlen molt de la història. Però una primavera els nostre protagonista descobreix una cosa que no li agrada gens!En acabat el conte, hem preguntat si hi havia algun nen o nena que tingués un arbre amic i .......SORPRESA! I tant que hi ha nens que s'estimen els arbres i en tenen algun com a amic, inclús amb nom i tot!!!

dijous, 2 de març del 2017

¿QUIERES SER MI AMIGO?

El llibre que hem llegit les dues últimes sessions amb els alumnes de 1r es titula "¿Quieres ser mi amigo?" de l'autor i il·lustrador Eric Carle, i de l'editorial Kókinos.
Explica la història d'un petit ratolí en busca d'un amic. Al llarg del camí per trobar-lo es va trobant amb diferents animals (fins a 13!). Et recordes de tots? Series capaç d'anomenar-los?
Al final troba un amic, però no us direm quin animal és, per si el voleu llegir. Les il·lustracions són molt boniques i també dir-vos que hi ha un animal que es passeja per tooootes les pàgines del llibre. A veure si el descobriu!


I si voleu escoltar la història en anglès, aquí la teniu (no us espanteu, és molt fàcil!)