diumenge, 23 de març del 2014

ENS VISITA L'ENRIC LARREULA

El passat dijous, 20 de març, va venir a la nostra escola per segona vegada, l'autor Enric Larreula de la mà de l'editorial Cruïlla. Va estar amb els alumnes de 3r que han llegit "Animalari", un llibre seu de poemes.
Els nens i nenes de 3r li van fer moltes preguntes i ell va explicar moltes coses interessants: va explicar que un dels poemes del llibre que més li agradava era el de la puça perquè és divertit.També ens va comentar que la inspiració són les idees que un té i que surten de dins. Ell escriu des que tenia 22 anys El primer llibre que va escriure es titula "Tigre" i, ara, després de 50 anys, li han reeditat. Al principi escrivia a mà i algú li passava a màquina però després, amb l'arribada dels ordinadors, escriu directament a l'ordinador.
El seu conte preferit és "Ala de Corb"perquè porta 25 anys fent-lo. Ha escrit 12 volums de les seves aventures.
El primer llibre que li van editar va ser a l'editorial Teide (una col·lecció de 15 llibres). Va començar a escriure a partir de les ganes d'explicar aventures i escriure històries per nens. En porta fets més de 100.
Va nèixer a un carrer estret del barri antic, a prop de Santa Maria del Mar, a Barcelona. A la seva infància s'ho va passar molt malament i, per això, va començar a dibuixar.

L'Animalari, que hem llegit, és l'únic llibre que ha publicat de poemes. N'ha escrit més però no els ha publicat.

I com que els alumnes de 3r han estat tan immersos en la poesia, van regalar a l'Enric Larreula dos poemes que ells mateixos s'han inventat i que li van recitar en directe: La classe Terceuró va recitar "El tigre blanc" i la classe dels Coliters van recitar "Colipoema".


OPINIONS SOBRE "EL LLENÇOL FANTASMA"

Els nens i nenes de 4t B ja hem acabat la lectura del llibre “ El llençol fantasma i altres petits tresors”de l' escriptor Pep Molist. Abans de començar la lectura d´un altre llibre que promet ser molt interessant: “ Olor a mamá” de l'escriptor uruguaià Ricardo Alcántara, volem explicar- vos què ens ha semblat aquest llibre que ja hem llegit. Tenim opinions per a  tots els gustos, per exemple, a l´Arnau li han agradat les rimes, i que és un llibre que té molta imaginació.  En  Toni diu que també li ha agradat, però no li han agradat els dibuixos del llibre. El Jesús és de la mateixa opinió que el Toni, li han agradat els poemes, però pensa que els dibuixos podrien millorar. A l´ Omayma, en canvi, li han agradat uns poemes i uns altres, no.  El Joel M. pensa que és un llibre amb molta imaginació, i que té coses molt divertides. La Paula expressa el desig que l´autor, Pep Molist, faci més contes i poemes per  nens i nenes perquè a ella li han agradat molt. Com veieu hi ha opinions per a tots els gustos, esperem que el proper llibre també ens agradi força.
Aquí teniu la portada del nostre proper llibre titulat, com ja hem dit abans, “ Olor a mamá “, amb el seu protagonista, en Bigotis, un simpàtic ratolí. Nosaltres ja tenim ganes de llegir totes les aventures que li passaran al nostre nou protagonista que, d´altra banda, té tota la pinta de ser un ratolí molt llest i també molt aventurer.

HEM ACABAT "OLOR A MAMÁ"

Els alumnes de 4t A hem acabat de llegir el llibre “Olor a mamá” de Ricardo Alcántara.
A la majoria ens ha agradat molt perquè és  un llibre d’aventures. El protagonista , Bigotis, viu un munt d’aventures, buscant  la seva mare. Algunes d’aquestes són tristes: quan Bigotis descobreix que .......(si ho llegiu, també vosaltres ho descobrireu). D’altres són  més alegres: quan troba una nova casa a la biblioteca d’una escola.
També hi ha alumnes que opinen que Bigotis ha après que no sempre s’ha de confiar amb tothom perquè hi ha gent que l’ha enganyat.
Altres alumnes creuen que s’havia de saber més del que  va passar als  germans de Bigotis, que surten al començament del llibre i ja no es torna a parla més d’ells.

En general ens ha emocionat i l’hem  trobat  molt bonic.

dimarts, 4 de març del 2014

TEATRE LLEGIT


Els alumnes de CS, en petits grups, assagem un cop per setmana una obra de teatre. Alguns ho fem en català i d'altres en castellà. La setmana passada els nois i noies del primer torn vam llegir davant dels companys de 4t les dues obres que havíem treballat. Aquí teniu algunes fotos de l'obra "La fórmula màgica" d'Adelaida Frías. Ens vam maquillar per l'ocasió i ens va sortir molt bé.