dissabte, 20 de novembre del 2010

Hem llegit "L'Osvald, l'elefant musical" de Txus Fernández

Els alumnes de 3r hem llegit el llibre "L'Osvald, l'elefant musical" de la Txus Fernández. Hem fet un punt de llibre amb l'Osvald tocant el saxo, que ens ha quedat molt bé.
La història ens ha gradat molt i ens ho hem passat molt bé llegint-la.
Ha estat un llibre divertit perquè l'Osvald amb les seves peülles no podia tocar cap instrument i ho trencava tot sense voler però a ell li agradava molt la música i no es rendeix fins que aconsegueix el seu somni.

Aquests són alguns dels dibuixos que ens hem inventat de l'Osvald:

Hem llegit "Les aventures d'enTonino l'invisible" de Rodari


Els alumnes de 6è estem llegint "Les aventures de Tonino l'invisible" de Gianni Rodari. Ja hem acabat la part de la història que dóna títol al llibre i l'hem comentat. Abans de començar a llegir a tots ens semblava molt divertit això de ser invisibles però quan hem acabat l'aventura..... ja no ens ho semblava tant.
Així doncs, en Tonino va desitjar ser invisible perquè no havia fet els deures. Primer va fer trapelleries a l'escola. Després va agafar el tramvia sense pagar. Més tard va anar a la pastisseria i es va menjar tot el que va poder. En Tonino es va començar a sentir culpable. Quan va anar a jugar amb el seu amic, no el veia. Tampoc la seva família. Cada vegada es sentia més sol. Fins que... (no us expliquem el final per si algú té ganes de llegir-lo).
En general, ens ha agradat i pensem que no és bo ni estar sol ni sentir-se'n. També que s'ha d'anar en compte amb allò que es desitja (s'han de pensar bé les coses abans de desitjar-les). En definitiva, que ser invisible no és divertit perquè no pots parlar amb ningú ni estar amb la gent que estimes.